Sonsuz Akademi

HABERLER & BLOG

HABERLER & BLOG

2022 LGS Hazırlık

2022 LGS Hazırlık | Sonsuz Akademi

LGS sınavı ortaokul  öğrencilerinin geleceğini etkileyen en önemli sınavlardan biri. İyi bir üniversiteye gitmek isteyen öğrenciler iyi bir lise eğitimi almak isterler. Başarıya giden yol iyi bir eğitimden geçer. Bu nedenle de öğrenciler ve aileler için iyi eğitim veren bir lisenin önemi oldukça büyüktür. Milyonlarca öğrencinin girdiği LGS sınavında başarılı olmak için planlı ve programlı bir çalışmak etkili olacaktır. 

LGS Sınavında Soru Dağılımı Nasıl Yapılır?

Liselere geçiş sistemi yani LGS 90 sorudan oluşur ve derslere göre soru dağılımı bulunur. Derslere göre soru dağılımları ise şöyledir; Türkçe 20 soru, matematik 20 soru, fen bilgisi 20 soru, Din Kültürü 10 soru, İnkılâp ve Atatürkçülük tarihi 10 soru, Yabancı dil 10 soru olacak şekildedir. LGS sınavı toplamda 2 oturumdan oluşmaktadır. 1. Oturumda 50 soru verilerek 75 dakika süre tanımlanır. 2. Oturum ise sayısal olarak 40 soru verilerek 80 dakikalık süre tanımlanır. 

 

Peki LGS'ye Nasıl Hazırlanılır?

LGS öğrencileri sınavlara hazırlanırken çok kaygılı ve stresli olabilirler. Bu dönemde sakin olmanız ve planlı çalışmanız sizi sınavda başarıya götürecektir. LGS’ye hazırlık konusunda bazı önemli ipuçlarımız bulunmaktadır. Şimdi bunlara bir göz atalım. 

  • LGS hazırlık için sosyal hayatınızdan birazcık feragat etmeniz gerekecektir. Öncelikle, sosyal medya ve internete harcadığınız vakti biraz azaltmanız gerekmektedir. Sosyal medyayı bilinçli bir şekilde kullanmak ve zamanınızın çoğunun sosyal öedyaya değişl de sınava yönelik harcamak sizin başarınızı arttıracaktır. Ders çalışırken sosyal medya hesaplarınızı kontrol etmek düşüncelerinize ket vurabilir ve daha önce aklınızdaki fikirleri hatırlamakta zorlanabilirsiniz. Sosyal medyadan biraz uzak durup bu vakti ders çalışmaya harcamanın büyük faydalarını göreceksiniz.

 

  •  Kendinize özel bir çalışma alanına sahip olmak ders çalışma konusunda çok etkili olacaktır. Annenizin veya babanızın yanında ders çalışmak sizin dikkatinizi dağıtacak ve ders çalışmanızı engelleyecektir. Kendinize özel alanınızda sessiz ve odaklanarak ders çalışmanın  LGS hazırlıkta katkısını göreceksiniz. 

 

  •  Bunlar dışında LGS hazırlığına başlamadan önce İlk olarak kendinizi tanımanız gerekir.  Hangi seviyede olduğunuzu bilmek ve hedeflerinizi belirlemek başarınızı etkileyecektir. Sınav moduna girmeden önce kendinize seviye tespit sınavları yaparak eksiklerinizi görebilir ve size uygun çalışma yöntemlerine karar verebilirsiniz. Seviye tespit sınavından sonra eksik olduğunuz konuları not ederek önce o konulara yoğunlaşmalısınız. 

 

  • Ders çalışmadaki en önemli noktalardan birisi de plan ve programdır. Planlı çalışarak gününüzü verimli değerlendirebilir ve arta kalan zamanda da kendinize vakit ayırabilirsiniz. Haftalık ve aylık olarak plan yapmak hem konuların yetişmesinde hem de sosyal hayatınızın devam etmesinde çok etkilidir. Günlük ortalama 120-130 soru çözebileceğiniz belli aralıklarda düzenli bir program hazırlayın. 

 

  • Önceki senelerin çıkmış sınav sorularını çözebilirsiniz. Geçmiş yılların çıkmış sınav sorularını çözmek size gerçek bir sınavdaymış hissi verecek ve sınavda soruların nasıl sorulduğu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabileceksiniz.

 

  • Her hafta bir deneme sınavı çözmeniz sizi sınav ortamına daha iyi hazırlayacaktır. Bu sınavları çözerken süre tutmanız çok önemli. Kendinize sınav ortamı yaratın sınav süresini başlatın ve hangi dersin daha çok zamanınızı aldığına bakın ve zamanınızı kontrol etmek için gerekli çalışmaları yapın. 

 

  • LGS hazırlıkta en önemli noktalardan bir diğeri ise sürekli not tutmaktır.  Özet çıkarın ve önemli yerlerin altını çizin. Not almak ve önemli yerlerin altını çizmek bilgiyi hatırlayamadığınız zamanlarda en büyük kurtarıcınız olacaktır. Altını çizdiğiniz yerleri akşam yatmadan önce tekrar ederek konuları iyice pekiştirebilirsiniz.

 

  •  Her gün 30 dakika ile 1 saat arasında kitap okumalısınız. Bu şekilde Türkçe sınavındaki okuma ve anlama hızınız ile  günlük hayatınızda büyük avantaj sağlayacağını göreceksiniz. Kitap okumayı ihmal etmemeye özen gösterin. 

 

  • Ezberleme değil öğrenme yöntemini tercih edin. Ezber yapmak beyninizdeki bilgilerin ve kavramların bir süre sonra uçup gitmesine neden olacaktır. Bu yüzden ezber yapmak yerine tekrar yaparak konuları öğrenmek LGS hazırlıkta size yol gösterecektir.  

 

  • Haftanın 1 gününü kendinize ayırın. Sürekli ders çalışmak beyninizi çok yoracaktır. Bu yüzden kendinize zaman ayırarak beyninizin boşalmasını ve rahatlamanızı sağlayacaktır. 

 

  •  Her akşam tuttuğunuz notları okuyarak yatmak beyninizde bilgilerin daha kalıcı olmasını sağlayacaktır. Böylece ezber yerine öğrenme taktiğini yerine getirmiş olursunuz. 

 

LGS hazırlık 8. sınıf öğrencileri için oldukça zor ve stresli bir dönemdir. Bu dönemde her ne kadar sıkılsanız da pes etmemeli ve azimle çalışmalısınız. Yorulduğunuz zamanlar, sıkılıp bırakmak istediğiniz günler gelecektir fakat unutmamalısınız ki bu günlerinizi ne kadar iyi değerlendirirseniz geleceğinizi de o kadar iyi şekillendirirsiniz. Doğru plan ve program ile başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." Yeni sisteme uygun çalışma yöntemlerimizle ve uzman eğitmenlerimizle sınava daha iyi  hazırlanabilirsiniz.  Eskişehir'de LGS Hazırlığın  başarılı kursu Sonsuz Akademi ile tanışın. Başarılı bir yıl geçirmeniz dileğiyle.

HEMEN SİZİ
ARAYALIM

Aşağıdaki formu kullanarak bize ulaşabilirsiniz