Sonsuz Akademi

HABERLER & BLOG

HABERLER & BLOG

LGS Matematik

LGS Matematik | Sonsuz Akademi

LGS’nin sayısal bölümünde yer alan matematikte toplamda 12 konudan sorular sorulur. Bunlar, Çarpanlar ve Katlar, Üslü İfadeler, Kareköklü İfadeler, Veri Analizi, Basit Olayların Olma Olasılığı, Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler, Doğrusal Denklemler, Eşitsizlikler, Üçgenler, Eşlik ve Benzerlik, Geometrik Cisimler ve Dönüşüm Geometrisi konularıdır. LGS Matematik konularına ilk olarak ünitelerin konu anlatımlarını çalışarak başlanmalıdır. Konuların özü sindirildikten sonra, anlatımların pekiştirilmesi ve taze kalması için konuyla alakalı çeşitli soruların çözülmesi oldukça önemlidir. LGS matematik sınavında her sene soruların dağılımı farklılık gösterse de sıklıkla her üniteden soru gelmektedir. Konulara göre çıkacak soru sayısı kesin olarak söylenemese de bazı konulara ait soruların daha sıklıkla sorulduğu gözlemlenmiştir. Bunlar, Üslü İfadeler, Kareköklü İfadeler, Doğrusal Denklemler ve Eşitsizlikler konularıdır. Bu konuların iyice pekiştirilmesi ve özümsenmesi LGS matematik sınavındaki netlerin artırılmasına yardımcı olacaktır. LGS matematik sınavındaki ayırt edici sorulardan biri de geometri konularına ait sorulardır. Bu alana ait sorular pek çok öğrenci tarafından boş bırakılsa da matematik netlerinin artırılması için önemli sorulardır. Özellikle Üçgenler, Eşlik-Benzerlik, Geometrik Cisimler ve Dönüşüm konularının soruları bu sınavda önemli bir yer tutar. 

 

LGS Matematiğe Nasıl Çalışılmalı?

 

LGS matematik, öğrencilerin geneli tarafından zor olarak görülen bir derstir. Bu yüzden, bu dersi çalışmaktan kaçınmak da sıklıkla görülen davranışlardandır. Bu noktada önemli olan, çocuğun matematiği bir ‘bölüm sonu canavarı’ olarak görmesinden vazgeçmesidir. Önce eksik ve zayıf yönlerin giderilmesi, matematik dersine çalışmak için iyi bir başlangıç olacaktır. Zor olarak görülen konuların temeline inerek eksikliklerin giderilmesi önemlidir. Daha sonra, konu yavaş yavaş zor noktalarından ele alınmalı ve geliştirilmelidir. Böylelikle çocuğunun özgüvenini koruyarak hatta arttırarak matematiğin üstesinden gelmesini sağlayabilirsin. 

 

Bir konuyu anlamak için, o konu hakkında birçok farklı kaynaktan soru çözmek de önemli bir ayrıntıdır. Bu, birçok farklı soru tarzı görme imkanı sağlayacaktır. Bununla birlikte, çözülecek olan bu sorulara kolay kaynaklardan başlayıp ilerleme kaydettikçe zor kaynaklara geçmek, konunun temelini sağlam bir şekilde atmak için akıllıca bir yaklaşım olacaktır. 

 

Ders çalışırken hiç ara vermeden uzun süre masa başında oturmak çocuğunu hem yoracak hem de derse karşı olan ilgisini kaybetmesine yol açacaktır. Uzun süre zorlu bir şekilde çalışmak yerine düzenli aralıklarla mola vermesini sağlayabilirsin. Molaların çok uzun olmamasına dikkat etmekle birlikte bu süreyi verimli ve rahat bir şekilde geçirmesine olanak sağlaman önemli bir ayrıntı olacaktır. Bu mola sürelerinde çocuğunun durup kendini dinlemesini tavsiye edebilir, nefes egzersizleri yapabilir veya birlikte bir şeyler içebilirsiniz.  

 

Bütün bu çalışma sistemini devam ettirirken, belli aralıklarla geriye dönüp çalışmaları çocuğunla birlikte takip etmen, LGS matematikte yaratacağınız bu faydalı çalışma sistemi için çok önemli olacaktır. Çocuğuna anlaşılmayan veya eksik kalan konuların farkına varmasının kötü bir şey olmadığını öğretmelisin. Eksiklerin üstüne birlikte gitmenin ve onları aşmanın bu sürecin bir parçası olduğunu unutmamalısın. Ayrıca, çocuğunun emeklerini bir başka çocukla kesinlikle kıyaslamamalısın. Bu durum onu motive etmeyecek, aksine bu sürece olan ilgisini tamamen yitirme tehlikesini ortaya atacaktır. Eskişehir LGS matematik için çocuğunuzun iyi bir eğitim almasını sağlamasılısınız. 

HEMEN SİZİ
ARAYALIM

Aşağıdaki formu kullanarak bize ulaşabilirsiniz